طرز تهیه مربای کدو حلوایی ساده
طرز تهیه مربای کدو حلوایی ساده مربای کدو حلوایی یکی از مرباهای بسیار خوشرنگ و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست می شود،
برای آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای کدو حلوایی ساده در ادامه با سایت خوشمزه های ارگانیک عسل همراه باشید.
میتونید مربای کدو ترد و خوشمزه رو از https://instagram.com/asaljamss فروشگاه خوشمزه های ارگانیک عسل تهیه کنید.
| مواد لازم کدو حلوایی ساده | |
| کدو حلوایی | ۵۰۰ گرم |
| شکر | ۵۰۰ گرم |
| آب | ۴ لیوان |
| هل | ۶ عدد |
| گلاب | ½ فنجان |
| آهک قنادی | ۶ قاشق غذاخوری |
| آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربای کدو حلوایی ساده
مرحله اول
برای تهیه مربای کدو حلوایی ساده ابتدا آهک قنادی را درون یک پارچ بزرگ می ریزیم، سپس چند لیوان آب اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا آب و آهک با هم یکدست شوند. حالا پارچ را کنار می گذاریم تا آهک ته نشین شود.
مرحله دوم
در این مرحله کدو حلوایی را پوست می گیریم و به صورت نگینی درشت خرد می کنیم. در صورتی که بخواهیم مربا مجلسی تر شود، می توانیم کدو حلوایی را با کاتر دلخواه مثل کاتر گل یا ستاره قالب بزنیم.
مرحله سوم
حالا کدو حلوایی خرد شده را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم، سپس آب زلال آهک را روی کدوها می ریزیم. توجه داشته باشید که باید این کار را با دقت انجام دهیم تا آهک ته نشین شده روی کدوها نریزد.
مرحله چهارم
در این مرحله ظرف حاوی آب آهک و کدو را به مدت ۲۴ ساعت کنار می گذاریم تا کدوها حالت خود را حفظ کنند. اگر این مربا را بدون استفاده از آهک درست کنیم، بافت کدو حلوایی کاملا له شده و مربا شبیه پوره می شود.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۲۴ ساعت کدوها را درون آبکش می ریزیم، سپس با آب سرد آنها را می شوییم. در ادامه کدوها را پس از شستشو درون یک لگن می ریزیم و تا سطح روی کدوها آب سرد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ۶ ساعت استراحت کنند.
مرحله ششم
بهتر است هر یک ساعت یک بار آب روی کدوها بیرون بریزیم و آب جدید اضافه کنیم. پس از گذشت این زمان آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس را روی حرارت ملایم قرار داده تا شکر به طور کامل حل شود.
مرحله هفتم
در این مرحله دانه های هل را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم شربت به نقطه جوش برسد.
پس از اینکه شربت شروع به جوشیدن کرد، کدو ها را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار داده و اجازه می دهیم کدوها به مدت دو ساعت با حرارت ملایم بپزند.
پس از گذشت این زمان دم کنی را از روی قابلمه بر می داریم، سپس گلاب و آب لیمو ترش را اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله اجازه می دهیم مربا ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند، سپس حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم مربا به مدت یک شب در همین حالت بماند، سپس درون ظرف ریخته و در یخچال قرار می دهیم.
